אוכל
צילום׃ פירגה, טועמים במטבח

עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור

מתכון שהוא ארוחה שלמה - כרעיי עוף במרינדה של סויה ודבש על מצע קריספי אפוי

pirge | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 402 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

תבנית חד פעמית בינונית ועמוקה, או פיירקס דומה

למרינדה

ראש שום שלם מקולף
1/4 כוס שמן זית
3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן או דבש
מעט פפריקה חריפה
כף רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי
כמון
2 קורטים של קינמון
כף אבקת מרק בצל או פטריות
פלפל שחור ומעט מלח

לעוף ולתוספות

8 חלקי עוף, רצוי כרעיים וירכיים
1כוס וחצי אורז שבושל בהרבה מים 10 דקות וסונן
4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים, מבושלים חצי מהזמן
3 גזרים חתוכים לפרוסות
2 בטטות מקולפות חצויות
תערובת של 3 כוסות מים רותחים, כפית כורכום וכף מרק עוף

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים לתבנית. מוסיפים את העוף ומעסים היטב.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את העוף 20 דקות (10 מכל צד). מוציאים אותו לצלחת.

3 מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות, ומעליהם את האורז.

4 מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות המים המתובלים.

5 מכסים היטב בנייר כסף, מנקבים בו 3 חורים ליציאת אדים ואופים שעה וחצי.

6 מסירים את נייר הכסף, משחימים 10 דקות ומגישים. אם נשארים מים בתבנית - מעלים את הטמפרטורה ונותנים להם להתאדות.