אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

טונה ברוטב אלג'יראי

ככה תקבלו את השבת המושלמת

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס שמן קנולה

8 שיני שום שלמות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף מלח גס

3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

1 חבילה כוסברה קצוצה גס

1 כף פלפל שאטה חריף גרוס

6 פרוסות דג טונה אדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס

חצי כף גרידת לימון טרי

2-3 פלפלים חריפים שלמים ולא פצועים

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת רחבה חצי מכמות השמן.

2 זורקים את שיני השום לשמן לטיגון קל מאוד.

3 מתבלים את השמן בפפריקה והמלח.

4 מוסיפים את קוביות העגבניות, ואחר כך את הכוסברה והשאטה.

5 מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים 45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.

6 מנערים את רצועות הדג (בלי לשטוף) ומוסיפים למחבת.

7 מפזרים מעל הדגים את גרידת הלימון ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים על חום נמוך מאוד עוד שעה.