אוכל

עוגת קוקוס חגיגית

בדיוק כמו שעוגת יום הולדת צריכה להיות: עוגת שכבות גבוהה, עשירה וטעימה

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 19/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לעוגת הבסיס

תבנית בקוטר 24 ס"מ

1.5 כוסות (195 גר') קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

5 ביצים L מופרדות בטמפ' החדר

1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים

1 כוס (200 גר') סוכר

1 כפית תמצית וניל

קרם הקוקוס

1 ו – 1/4 כוסות (310 מ"ל) ועוד 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

1/2 כוס (100 גר') סוכר

1/2 תרמיל וניל חצוי לאורכו

2 כפות (8 גר') קורנפלור

5 חלמונים

1 כוס (70 גר') קוקוס טחון

לסירופ

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

1/2 כוס (100 גר') סוכר

3 כפות (45 מ"ל) רום (אפשר להמיר בברנדי)

לציפוי ועיטור

1 ו – 1/4 כוסות (310 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

עוגת הבסיס:

1 מחממים תנור ל – 175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (אם יש 3 תבניות באותו הגודל, ניתן לחסוך את חיתוך העוגה מאוחר יותר ע"י שימוש ב – 3 תבניות אפייה שונות).

2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים. בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים יחד עם המים במהירות גבוהה למשך כדקה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומגבירים שוב למהירות גבוהה. ממשיכים להקציף עוד כ–5 דקות נוספות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מעבירים את הקצף לקערה גדולה אחרת. שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר.

3 מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב (פסגות נוקשות).

4 ביד אחת בוזקים בהדרגה את תערובת הקמח לתוך קערת קצף החלמונים. ביד השניה, עם מטרפה ידנית, מקפלים כל הזמן ובעדינות את הקמח לתוך הקצף (ניתן להניח את הקערה על מגבת על מנת שתישאר יציבה ולא תזוז בזמן הקיפול). כשכל הקמח נטמע לחלוטין בקצף החלמונים, בעזרת מרית מקפלים פנימה את קצף החלבונים – מתחילים עם קיפול של 1/3 מהכמות, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצף.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה (אם משתמשים ב–3 תבניות, מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות) ואופים כ–40-45 דקות, עד שהעוגה משחימה ונהיית קפיצית למגע (אם אופים ב–3 תבניות נפרדות, יש לאפות כל תבנית כ – 15-18 דקות).

6 מצננים לחלוטין. מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ומשחררים בעדינות את הקפיץ. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה.

קרם הקוקוס

1 בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית, מחממים 310 מ"ל חלב יחד עם 1/2 כוס סוכר. חוצים את חצי מקל וניל לאורכו ומסירים בעזרת סכין את הזרעים. מוסיפים לסיר ומוסיפים גם את התרמיל.

2 במקביל, בקערית קטנה מערבבים את הקורנפלור ב 60 מ"ל חלב עד שהקורנפלור מתמוסס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה. בקערה אחרת מערבבים את החלמונים. כשתערובת החלב חמה מערבבים את הקורנפלור המומס פנימה. מבשלים תוך כדי ערבול מתמיד בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת מסמיכה מעט.

3 מסירים מהאש, ומיד ותוך כדי ערבוב מתמיד של החלמונים, מעבירים בזרם דק כשליש מתכולת סיר החלב לקערת החלמונים. מעבירים את תכולת קערת החלמונים אל הסיר ומחזירים ללהבה. מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי עם המטרפה, עד שהתערובת מתחילה לרתוח (נוצרות בועות) ועד להסמכה. מסירים מהאש ומעבירים מיד את התערובת לקערה נקייה. מוציאים את תרמיל הוניל ,מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים לקירור עד להרכבה.

הסירופ

בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את המים עם הסוכר, מערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הרום (או הברנדי) ומצננים לטמפ' החדר.

להרכבה

1 בעזרת סכין משוננת חותכים את העוגה בצורה אופקית ל–3 חתיכות שוות.

2 בעזרת מברשת מברישים שליש אחד של העוגה ב–1/3 מכמות הסירופ (80 מ"ל).

3 מורחים מעל ובצורה אחידה מחצית מכמות מקרם הקוקוס.

4 מניחים מעל הקרם שכבת עוגה נוספת, מברישים שוב ב–1/3 מכמות הסירופ ומכסים שוב בחצי הנותר מהקרם.

5 מכסים בשכבת העוגה השלישית, מברישים בסירופ הנותר. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך 4 שעות ועד לילה שלם.

הציפוי

1 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.

2 בעזרת מרית מורחים את העוגה מלמעלה ובשוליים בקצפת.

3 מפזרים מעל ובשוליים קוקוס קלוי.