צילום׃ יחסי ציבור
סופריטו כרעיים במייפל
עוף בתנור עם חבושים צלויים, ארטישוק ירושלמי וערמונים - כל כך פשוט וכל כך טעים
מאיר אדוני | טבעוף
| פורסם 30/06/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 כרעיים
למשרה
1/2 כוס מייפל איכותי
2 כפות חומץ
1 כף כמון
1/4 כוס שמן זית
3 ענפי רוזמרין קצוצים (רק העלים)
2 שיני שום קצוצות גס
מלח ופלפל
לתוספות
3 בצלים אדומים חצויים
3 ראשי שום חצויים
3 חבושים
מקל קינמון
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
200 גרם ערמונים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 קולפים את החבושים, חוצים אותם ומגלענים. מבשלים במי סוכר ומקל קינמון (1:1 מים וסוכר).
2 קולפים את הארטישוק הירושלמי, מרתיחים ממים קרים לרתיחה ומסננים.
3 מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הכרעיים כ-12 שעות בקירור.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הירקות והכרעיים בתבנית צלייה.
5 יוצקים את חומרי המשרה מעל, מוסיפים כחצי כוס מים, מכסים וצולים כשעה.
6 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, צולים ללא כיסוי עד להשחמה ומגישים.