אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סופריטו כרעיים במייפל

עוף בתנור עם חבושים צלויים, ארטישוק ירושלמי וערמונים - כל כך פשוט וכל כך טעים

מאיר אדוני | טבעוף | פורסם 30/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 כרעיים

למשרה

1/2 כוס מייפל איכותי
2 כפות חומץ
1 כף כמון
1/4 כוס שמן זית
3 ענפי רוזמרין קצוצים (רק העלים)
2 שיני שום קצוצות גס
מלח ופלפל

לתוספות

3 בצלים אדומים חצויים
3 ראשי שום חצויים
3 חבושים
מקל קינמון
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
200 גרם ערמונים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 קולפים את החבושים, חוצים אותם ומגלענים. מבשלים במי סוכר ומקל קינמון (1:1 מים וסוכר).

2 קולפים את הארטישוק הירושלמי, מרתיחים ממים קרים לרתיחה ומסננים.

3 מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הכרעיים כ-12 שעות בקירור.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הירקות והכרעיים בתבנית צלייה.

5 יוצקים את חומרי המשרה מעל, מוסיפים כחצי כוס מים, מכסים וצולים כשעה.

6 מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, צולים ללא כיסוי עד להשחמה ומגישים.