צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
עוגיות מלוחות עם קצח
חטיף מצוין לארוחת הבוקר או לנשנוש ליד הקפה. המיונז משפר את המרקם והופך אותן לנימוחות ונמסות בפה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 26/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
150 גרם חמאה
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות מיונז
כוס וחצי קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם צפתית קשה או גבינה עיראקית קשה, מגוררת גס
50 גרם קצח
אופן ההכנה:
1 מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והמלח.
2 מוסיפים את המיונז, הקמח ואבקת האפייה ומעבדים עד שמתקבל בצק.
3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מוסיפים את הגבינה, לשים ביחד ויוצרים כדור. מניחים במקרר כשעה.
4 יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של מטבע של חצי שקל, מפזרים את הקצח ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!