אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות מלוחות עם קצח

חטיף מצוין לארוחת הבוקר או לנשנוש ליד הקפה. המיונז משפר את המרקם והופך אותן לנימוחות ונמסות בפה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 26/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

150 גרם חמאה

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות מיונז

כוס וחצי קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

100 גרם צפתית קשה או גבינה עיראקית קשה, מגוררת גס

50 גרם קצח

אופן ההכנה:

1 מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והמלח.

2 מוסיפים את המיונז, הקמח ואבקת האפייה ומעבדים עד שמתקבל בצק.

3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה, מוסיפים את הגבינה, לשים ביחד ויוצרים כדור. מניחים במקרר כשעה.

4 יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של מטבע של חצי שקל, מפזרים את הקצח ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!