אוכל
תמונת AVI׃ mako

טארט עגבניות עם אנשובי ואורגנו

פולחן העגבנייה ממשיך עם מתכון שמעשיר את טעמה על ידי שילוב משגע של גבינה ואנשובי

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לשום קונפי

10 שיני שום שלמות, לא קלופות

3 בצלצלי שאלוט

לקלתית

250 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח מלא)

30 גרם אבקת סוכר

2 כפיות מלח

5 עגבניות מיובשות, קצוצות דק

שתי כפות אורגנו טרי קצוץ גס או 2 כפיות אורגנו מיובש

ביצה

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לטארט

פרוסות עגבניות בעובי ס"מ אחד

200 גרם גבינת עיזים רכה או חצי רכה

כף צלפים

4 פילטים של אנשובי משומר

2 כפות אורגנו טרי

מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

הכנה השום קונפי:

1 מורחים את שיני השום השלמות ושני בצלי שאלוט קצוצים בשמן זית, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, למשך 30 דקות.

2 לאחר האפייה, מרוקנים ומועכים את שיני השום והבצל עם מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.

הכנת הקלתית:

1 מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח עם העגבניות המיובשות והאורגנו.

2 מפוררים את החמאה והתערובת היבשה על ידי שפשוף התערובת בין שתי כפות הידיים.

3 כאשר כל התערובת פירורית, מוסיפים את הביצה, מערבבים וממשיכים לשפשף בין שתי כפות הידיים לתערובת פירורית אחידה.

4 אוספים את הפירורים לכדור. לא לשים את הבצק.

5 עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות לפחות.

6 את הבצק הקר מרדדים על דף נייר אפייה לעיגול בעובי 5 מילימטר, בקוטר קצת יותר גדול מתבנית האפייה (כמות הבצק מתאימה לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ).

7 משמנים קלות את התבנית. הופכים את הבצק על התבנית ומהדקים. במקומות שהבצק נשבר, משלימים עם שאריות בצק ודואגים לכיסוי מלא ואחיד של התחתית והדפנות.

8 מחוררים עם מזלג את התחתית, מהדקים נייר אלומיניום על הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.

9 מסירים את נייר האלומיניום ומצננים מעט.

הרכבת הטארט:

1 צולים את העגבניות במחבת חמה עם מעט שמן זית, עד שהן משחימות.

2 מערבבים את גבינת העיזים עם קונפי השום ומורחים את התערובת על תחתית הקלתית האפויה למחצה.

3 מסדרים בצורה יפה וצפופה את פרוסות העגבניות הצלויות על תערובת הגבינה והשום.

4 מפזרים צלפים.

5 מסדרים את פילה האנשובי במרכז (מומלץ לשטוף כמה פעמים את האנשובי להקטנת המליחות ואפילו להשרות בחלב במשך שעה. לסחוט לפני שמניחים על הטארט).

6 מפזרים עלי אורגנו טרי קצוץ, מלח גס ופלפל שחור גרוס.

7 מטפטפים מעל הכול שמן זית בנדיבות.

8 אופים במשך 25-30 דקות עד שקצות הקלתית מתחילים להשחים.