אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים

קציצות בשר פשוטות וטעימות בליווי חציל קלוי עסיסי

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 17/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 חציל בינוני קלוף וקלוי

0.25 ק"ג בשר כבש טחון

0.25 ק"ג בשר אנטריקוט טחון

מלח

פלפל שחור

חופן נענע

חצי כוס שמן זית משובח

1 ק"ג עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים

1 פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את החציל, בשר הכבש, בשר האנטריקוט, מלח, פלפל שחור ונענע. לשים יחד לעיסה.

2 יוצרים קציצות מהתערובת ומכניסים למקרר.

3 מחממים חצי כוס שמן זית בסיר ומוסיפים את עגבניות השרי הפרוסות. מביאים לרתיחה כ-10 דקות. מידי פעם מערבבים ומנערים את העגבניות מעט. מוציאים ושופכים למסננת.

4 בעזרת מצקת מועכים את העגבניות דרך המסננת עד הוצאת המיץ. את רסק העגבניות מחזירים לסיר.

5 במחבת נפרדת מטגנים את הקציצות.

6 מגישים את הקציצות יחד עם רוטב העגבניות.