אוכל
צילום׃ חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

מקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים

תאמינו לנו, שילוב גאוני כזה מוצאים רק אצל חגית ביליה, היא לייזה פאנלים בעלת ידי הזהב. מדובר במקלובה שהיא גם אורז פרסי, שהיא גם צ'יפס וגם אפונה וגזר וגם כל מה שאתם רוצים ליד השניצל (או במקומו)

חגית ביליה | "קל, קל, קל", הוצאת מודן | פורסם 01/02/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

רבותיי, הכנתי לנו סיר נדיר, חגיגת עוגת אורז. הדבר הכי חשוב בסיר החלום הזה, זה הסיר - חייב להיות נון דביק, לא סטיק, או פשוט אינעל הטפלון. השאר זה קלולה, וקוצר שבחים בכל הגילאים, כי יש כאן כל מה שטעים: צ'יפס, אורז, אפונה וגזר. אאוריקה הבריקה ולא פאנלים, כשילד אחד ביקש צ'יפס, השני אורז והשלישי אפונה עם גזר. בום ירד האסימון ונהיה לנו מתכון עשירון עליון. ועוד דבר קטן, אנחנו מבשלים את האורז הזה כמו אורז פרסי או כל מקלובה. ללא מים. לשחרר את הפחד, עם האדים זה יוצא פשוט נפלא. סמנו כוכב זהב ליד המתכון הזה. 

מרכיבים (8 מנות):

2 וחצי כוסות אורז בסמטי

1 שן שום, כתושה

חצי כוס + 4 כפות שמן זית

1 כוס אפונה

1 גזר, חתוך לקוביות קטנות או לעיגולים דקים (לא הכרחי)

מלח

פלפל שחור, טחון

חצי כוס בזיליקום, או נענע, או שמיר, קצוצים

1 כפית כורכום (לא הכרחי)

3 תפוחי אדמה, קלופים

אופן ההכנה:

1 נשטוף היטב את האורז ונשרה במים כשעה. נביא לרתיחה בסיר עם שפע מים וכפית מלח. אחרי 2 דקות שיש בועיות רתיחה, נכבה ונסנן.

2 נוסיף לאורז המסונן את השום, רבע כוס משמן הזית, האפונה, הגזר, כפית שטוחה מלח וחצי כפית פלפל וכן את עשבי התיבול ונערבב היטב. נטעם (זה הזמן לבדוק, נראה אם חסר מלח, או פלפל שחור, ומי שאוהב כורכום יכול להוסיף). 

3 נחתוך את תפוחי האדמה למקלות צ'יפס, נתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ו-4 כפות שמן הזית (אפשר גם חצי כפית כורכום וחצי כפית כמון).

4 נרכיב סיר: ניצוק לסיר טפלון בקוטר 24 ס"מ את רבע כוס שמן הזית, עליו נשטח את מקלות הצ'יפס (אם יש יותר מקלות, לא נורא, זה טעים גם לצופף אותם סתם לעוד שכבה), נשטח מעל את האורז ונהדק היטב.

5 נכסה את הסיר עם מגבת מטבח ונאטום עם המכסה, בלי מים! עכשיו ניקח זמן ונדייק: להבה בינונית 15 דקות, ננמיך ללהבה הכי קטנה לעוד 50 דקות. נכבה ונשאיר על הכיריים החמימות  10 דקות. נהפוך על צלחת הגשה יפה - חלום.

מקלובה צ'יפס מלמעלה (צילום: חגית ביליה וגיא בהר,
תתייחסו אליה כמו לסוג של אורז פרסי|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

המתכון מתוך הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים (חגית ביליה). 

>> לעוד מתכונים מהספר

בתיאבון!