אוכל
יח``צ׃ ינאי יחיאל

קבב נא של לוקוס על עדשים שחורות, יוגורט עיזים וסחוג ירוק

קבב לוקוס חריף, מוגש נא על מצע סלט עדשים קטנות, יוגורט וסחוג. שילוב טעמים מרגש

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לקבב:

150 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות, קצוץ דק בסכין

2 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק

כפית שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט קליפת לימון מגוררת

לסלט העדשים:

1/2 כוס עדשים שחורות

1/4 כוס עלי כוסברה

1/4 כוס עלי נענע

כף מיץ לימון

גרידה מקליפת 1/2 לימון

1/2 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לסחוג:

צרור כוסברה, עלים בלבד

2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים מגרעינים

2 שיני שום

1/4 כפית כמון טחון

1/4 כפית הל טחון

1/4 כפית מלח

כף מים

3 כפות שמן זית

להגשה:

1/2 כוס יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1 לקבב: מערבבים ולשים כדקה את כל חומרי הקבב. יוצרים קבבים קטנים ומניחים במקרר למשך חצי שעה להתייצבות.

2 לסלט העדשים: מבשלים בסיר עדשים שחורות למשך 20 דקות מרגע הרתיחה, עד שהן רכות אך עדיין מעט נגיסות. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית. מערבבים עם שאר חומרי הסלט.

3 לסחוג: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הסחוג עד לקבלת משחה גסה.

4 ההגשה: מניחים את סלט העדשים בצלחת, מעליו את הקבבים הנאים.

5 יוצקים מסביב יוגורט עיזים ומטפטפים מעט סחוג בתוך היוגורט.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!