קבב נא של לוקוס על עדשים שחורות, יוגורט עיזים וסחוג ירוק
קבב לוקוס חריף, מוגש נא על מצע סלט עדשים קטנות, יוגורט וסחוג. שילוב טעמים מרגש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
לקבב:
150 גרם פילה לוקוס נקי מעצמות, קצוץ דק בסכין
2 כפות עירית קצוצה
1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק
כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט קליפת לימון מגוררת
לסלט העדשים:
1/2 כוס עדשים שחורות
1/4 כוס עלי כוסברה
1/4 כוס עלי נענע
כף מיץ לימון
גרידה מקליפת 1/2 לימון
1/2 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לסחוג:
צרור כוסברה, עלים בלבד
2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים מגרעינים
2 שיני שום
1/4 כפית כמון טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית מלח
כף מים
3 כפות שמן זית
להגשה:
1/2 כוס יוגורט עיזים
אופן ההכנה:
1 לקבב: מערבבים ולשים כדקה את כל חומרי הקבב. יוצרים קבבים קטנים ומניחים במקרר למשך חצי שעה להתייצבות.
2 לסלט העדשים: מבשלים בסיר עדשים שחורות למשך 20 דקות מרגע הרתיחה, עד שהן רכות אך עדיין מעט נגיסות. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שנית. מערבבים עם שאר חומרי הסלט.
3 לסחוג: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הסחוג עד לקבלת משחה גסה.
4 ההגשה: מניחים את סלט העדשים בצלחת, מעליו את הקבבים הנאים.
5 יוצקים מסביב יוגורט עיזים ומטפטפים מעט סחוג בתוך היוגורט.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!