אוכל
תמונת AVI׃ none

סמבוסק גבינות הכי טעים שיש

בצק שמרים פשוט, גבינה צהובה וגבינה בולגרית - וזהו בעצם. אותנו זה קנה

יניב גור אריה | mako אוכל | פורסם 04/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

250 גרם קמח

חצי כפית סוכר

חצי כפית מלח

כף וחצי שמרית (15 גרם), או 5 גרם שמרים יבשים

175 מ"ל מים

15 מ"ל שמן זית

למילוי:

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

להברשה:

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, מדובר בבצק דביק במיוחד, לכן עדיף ללוש אותו בתוך הקערה ובעזרת קצות האצבעות בלבד, כ-4-5 דקות.

2 מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 מערבבים את שני סוגי הגבינות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס באיזה גודל שרוצים.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מניחים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מחממים מחבת היטב (בלי שמן!) וקולים את הסמבוסקים כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית, מורחים בשמן זית משני הצדדים ואופים עוד כרבע שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות