סמבוסק גבינות הכי טעים שיש
בצק שמרים פשוט, גבינה צהובה וגבינה בולגרית - וזהו בעצם. אותנו זה קנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק:
250 גרם קמח
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף וחצי שמרית (15 גרם), או 5 גרם שמרים יבשים
175 מ"ל מים
15 מ"ל שמן זית
למילוי:
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
להברשה:
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, מדובר בבצק דביק במיוחד, לכן עדיף ללוש אותו בתוך הקערה ובעזרת קצות האצבעות בלבד, כ-4-5 דקות.
2 מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מערבבים את שני סוגי הגבינות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס באיזה גודל שרוצים.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מניחים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. מחממים מחבת היטב (בלי שמן!) וקולים את הסמבוסקים כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לתבנית, מורחים בשמן זית משני הצדדים ואופים עוד כרבע שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!>> לכל המתכונים לשבועות