עוגת שוקולד-תפוז עסיסית ונימוחה
עוגה עשירה וכשרה לפסח, בלי קטניות, ללא לקטוז בלי גלוטן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
4 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים ולחלמונים
320 גרם ממרח שוקולד פרווה, ללא קטניות
1 כף גרידת תפוז
120 גרם קמח תפו"א
½ כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1 כף מיץ תפוזים טרי וקר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החלמונים עם השוקולד וגרידת התפוז למחית אחידה. בקערית נפרדת מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם אבקת האפייה.
2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים למהירות מינימום ומוסיפים את מחית השוקולד-חלמונים, לאחר מכן את קמח תפוחי האדמה המעורבב עם אבקת האפייה ולבסוף את מיץ התפוזים. ממשיכים לערבב מעט.
3 יוצקים לתבנית בבקה סיליקון משומנת קל ומחוממת.
4 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך של 160 מעלות למשך שעה ועשרים דקות במסילה בשליש התחתון של התנור.
5 מצננים היטב והופכים לניתוק מהתבנית.
לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא