אוכל

עוגת שוקולד-תפוז עסיסית ונימוחה

עוגה עשירה וכשרה לפסח, בלי קטניות, ללא לקטוז בלי גלוטן

| null | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים ולחלמונים

320 גרם ממרח שוקולד פרווה, ללא קטניות

1 כף גרידת תפוז

120 גרם קמח תפו"א

½ כפית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

1 כף מיץ תפוזים טרי וקר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החלמונים עם השוקולד וגרידת התפוז למחית אחידה. בקערית נפרדת מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם אבקת האפייה.

2 מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים למהירות מינימום ומוסיפים את מחית השוקולד-חלמונים, לאחר מכן את קמח תפוחי האדמה המעורבב עם אבקת האפייה ולבסוף את מיץ התפוזים. ממשיכים לערבב מעט.

3 יוצקים לתבנית בבקה סיליקון משומנת קל ומחוממת.

4 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך של 160 מעלות למשך שעה ועשרים דקות במסילה בשליש התחתון של התנור.

5 מצננים היטב והופכים לניתוק מהתבנית.

לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא