אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד ללא קמח

יש עוגות שאי אפשר לסרב להן, כמו זאת לדוגמא: עוגת שוקולד פאדג' מדהימה, עם קרם מתוק בטעמי קפה עשירים מעל

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 04/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 319 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לעוגה

200 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

1 כפית אבקת קפה נמס

5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס (100 גר') סוכר

לשכבות הקרם

1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

1 כפית אבקת קפה נמס

לעיטור:

תלתי שוקולד (טבלת שוקולד)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ) בנייר אפייה.

2 מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מוסיפים את החלב ואת אבקת הקפה הנמס. ממסים במיקרוגל (בכל פעם כחצי דקה בלבד, מוציאים, מערבבים היטב ומחזירים לחימום נוסף עד להמסה מלאה). מצננים מעט.

3 מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלמונים לקערת השוקולד.

4 מקציפים במיקסר את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים כשליש מכמות הקצף לקערת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את תכולת קערת השוקולד לקערת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון יבש למגע ושחום מעט. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר (העוגה שוקעת מעט וזה בסדר). מעבירים לקירור להתייצבות של כ-4 שעות לפחות.

6 מכינים את קרם הקפה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ואבקת הקפה הנמס, עד לקבלת קצפת יציבה. מצפים את העוגה בקרם הקפה ומחזירים לקירור למשך כחצי שעה.

7 מעטרים: מחממים במיקרוגל טבלת שוקולד עד שהשוקולד מתרכך (שימו לב, אין צורך להמס את השוקולד אלא רק לרכך אותו מעט). בעזרת קולפן ירקות מגלפים תלתלים מצידה הארוך של הטבלייה. ככל שהשוקולד רך יותר, כך התלתלים יצאו עבים וארוכים יותר. מעטרים את העוגה.

העוגה נשמרת עוד 3 ימים נוספים בקירור.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה