אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

אסאדו ברוטב רימונים וברנדי

מתכון בשר מעולה ופשוט להכנה

עומרי שחר | רשת פאפאגאיו | פורסם 26/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.5 ק"ג אסאדו פרוס לרבעים (אפשר גם שלם)

12 יח' בצלי פנינה או בצלי שאלוט קלופים

8 שיני שום חתיכות לחצי

2 גזרים חתוכים לקוביות

4 גבעולי סלרי פרוסים

1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

2 צ'ילי אדום פרוסים

1 גבעול למון גראס

4 עלי דפנה

1 כף פלפל שחור שלם

6 כפות שמן זית

10 כפות תרכיז רימונים

6 כפות ברנדי

1 ליטר ציר עוף/ בקר/מים

אופן ההכנה:

1 מחממים מראש את התנור ל- 220 מעלות.

2 מתבלים את הנתחים במלח ופלפל.

3 מחממים מחבת או סיר רחב, מוסיפים מעט שמן וצורבים את הבשר עד שמתקבל צבע זהוב.

4 מכניסים את הבשר ועליו את כל המצרכים, פרט לציר, לתוך תבנית. מוסיפים את הציר עד לכיסוי למחצה של הבשר.

5 מכסים היטב את התבנית בנייר אלומיניום עד לאטימה ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה.

6 מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות וממשיכים לצלות לעוד 3 שעות. במהלך השעה האחרונה של הבישול מרטיבים את נתח הבשר עם הרוטב שמצטבר בתחתית התבנית. (במידה והרוטב הצטמצם יתר על המידה אפשר להוסיף מעט מים).

7 לאחר שלוש שעות בודקים אם הנתח מוכן על ידי נעיצת סכין. במידה והסכין נכנסת בקלות, מסירים את נייר האלומיניום ומבשלים עוד רבע שעה ללא הכיסוי. אם יש יותר מדי רוטב משאירים עוד בתנור עד שהרוטב מצטמצם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה