טארט טאטן אישי
מהקלאסיקות הטעימות של המטבח הצרפתי: בצק חמאה פריך שעליו מלית תפוחים עשירה ספוגה בקרמל זהוב. אפשר להחליף את התפוחים בפירות מוצקים אחרים, כמו אגסים, אפרסקים או משמשים.
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לבצק הפריך:
245 גרם (¾ 1 כוסות) קמח לבן
40 גרם (½ כוס) שקדים מולבנים, טחונים דק
75 גרם (½ כוס + 1 כף) אבקת סוכר
170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה
לתפוחים בקרמל:
6 תפוחי גראני סמית גדולים
מיץ מ-1 לימון
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גרם (½ 1 כוסות) סוכר לבן
1 כף ברנדי או קלבדוס (ליקר תפוחים)
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק פריך: במעבד מזון מעבדים את הקמח, את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר עד לקבלת אבקה.
2 מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה לחיצות כפתור (פולסים) עד לקבלת פירורי בצק עדינים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים ולחים מעט.
3 מאחדים את הבצק לכדור באמצעות כריות כף היד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים מעט. מאחסנים במקרר לצינון כ-30 דקות.
4 מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה שעוביו 3 מ"מ. באמצעות חותכן או צלחת בקוטר המתאים קורצים 6 עיגולים שקוטרם 10 ס"מ כל אחד. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד השימוש.
5 מכינים תפוחים בקרמל: מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני). מקלפים את התפוחים. מוציאים את הליבה בסכין קטנה וחותכים לרבעים. מעבירים את פלחי התפוחים לקערה גדולה, ומוסיפים את מיץ הלימון ואת המים לכדי כיסוי.
6 מחממים על אש גבוהה מחבת גדולה בעלת דפנות גבוהות וציפוי non-stick. מניחים במחבת החמה את קוביות החמאה ואת הסוכר. מבשלים כמה דקות ומטלטלים את המחבת מצד לצד, עד שנוצר קרמל כהה.
7 מסננים את פלחי התפוחים ומוסיפים למחבת (ללא הנוזלים). ממשיכים לבשל כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט אך עדיין מוצקים ובגוון ענברי. מדי פעם הופכים בזהירות כדי שיצופו היטב בקרמל.
8 מוסיפים את הברנדי, מערבבים קלות ומסירים מהאש.
9 באמצעות כף מתכת מסדרים בזהירות בכל תבנית אישית 4-3 פלחי תפוחים. יוצקים לכל תבנית 1 כף מהקרמל שנשאר במחבת. מצננים לטמפרטורת החדר.
10 מרכיבים את הטארט: מוציאים את עיגולי הבצק מהמקרר ומניחים מעל התפוחים. מהדקים את שולי הבצק בתוך התבנית, בצמוד לדפנות. דוקרים מעט במזלג את עיגולי הבצק במרכזם.
11 אופים בתנור החם כ-20 דקות או עד שפני הבצק משחימים. מוציאים ומצננים 10 דקות.
12 מעבירים סכין קהה בצמוד לדופן התבניות כדי לשחרר את שולי הבצק. מצמידים צלחת מעל כל תבנית, הופכים ומחלצים את הטארט החוצה. מגישים פושר, לצד גלידת וניל משובחת או מעט קרם פרש.
* אפשר לשמור את הטארטים מכוסים היטב במקרר עד 4 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום גבוה), עד שהטארטים חמים למגע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!