תפוחי אדמה א-לה נירה רוסו
תפוחי אדמה ממכרים שרותי רוסו מכינה כמו אמא שלה, נירה רוסו: שיטה גאונית להכנת צ'יפס אפוי שתמיד תמיד נגמר בשיא המהירות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הרבה מתכונים לקחתי או שאבתי מאמא שלי, שהעבירה לי לא רק המון ידע אלא גם תשוקה וסקרנות אינסופית לתחום הזה. אבל ברור לגמרי שהמתכון הזה הוא הנכס הגדול ביותר. הדרך הגאונית הזו להכנת תפוחי אדמה היא למעשה שיטה אמריקנית להכנת צ’יפס אפוי מטריזי תפוחי אדמה שאמא שלי אימצה, שכללה ושדרגה לכדי שלמות. בכל מקום שעבדתי בו הכנסתי את תפוחי האדמה האלו לתפריט, ותמיד בסוף החודש עמד קניין ולא הבין לאן הולכות כמויות כאלו של תפוחי אדמה, כי הצוות היה מחסל חצי מהתפודים עוד לפני סרוויס צהריים. טעים, פריך וממכר.
מרכיבים :
8-10 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
120 מ”ל (חצי כוס) שמן זית
2 שיני שום קלופות ומעוכות
15 גרם (1 כף) סוכר
10 גרם (2 כפיות) מלח
ענף או שניים של תבלין טרי כמו אורגנו או רוזמרין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומכניסים אותם שלמים בקליפתם לתנור לשעה שלמה.
2 בינתיים שמים בקערה את השמן עם התבלינים ונותנים לשמן לספוג טעמים.
3 אחרי שעה מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, נותנים להם להתקרר מעט כדי שאפשר יהיה לגעת בהם, ואז חוצים אותם לשניים, חותכים כל חצי לשלושה טריזים ומסדרים שוב בתבנית מרופדת בנייר אפייה. עוברים עם מזלג ומחוררים את הבשר הלוהט של תפוח האדמה.
4 בעזרת מברשת מורחים את תפוחי האדמה בהרבה מן השמן המתובל. נסו לאסוף על המברשת קצת מהמלח והסוכר שבוודאי שקעו לקרקעית.
5 מחזירים את התבנית לתנור ואופים בחום בינוני גבוה (200 מעלות) כ-35 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים-זהובים ופריכים (הזמן משתנה בהתאם לעוצמה וללחות שבתנור, שימו לב בפעם הראשונה שאתם מכינים).
"המטבח של רותי רוסו: ספר המתכונים שכל בית צריך", הוצאת גורדון ספרים, 139 ש"ח