אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

חציל ממולא בשר

סירות של חצילים ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות מעולה

baronm10 | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
שמן זית
8 עגבניות אדומות
1 קופסה רסק עגבניות
2 כוסות מרק עוף
3 חצילים בינוניים
600 גרם בשר בקר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
שבבי צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים.

2 מגררים פנימה את העגבניות הטריות, ומוסיפים את רסק העגבניות ומרק העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים ומבשלים כחצי שעה.

3 מכינים את החצילים: חותכים אותם לחצי לאורכם, ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. משאירים מעט מבשר החציל, כך שנוצרות סירות. ממליחים ומניחים ל-20 דקות. את התוכן שהוצאנו קוצצים גס.

4 מכינים את מלית הבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את בשר החציל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב, עד שהחציל משנה את צבעו לבהיר. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר לגמרי .מוסיפים שתי מצקות מרוטב העגבניות שהכנו, טועמים ומתקנים תיבול.

5 שוטפים את סירות החצילים מהמלח ומנגבים היטב בנייר סופג. מטגנים אותם בשמן זית טיגון קל, משני הצדדים, ומוציאים לקירור.

6 מחממים תנור ל-220 מעלות. ממלאים את הסירות בתערובת הבשר, מסדרים בתבנית ויוצקים מהרוטב עד לגובה פני החצילים.

7 מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.