צילום׃ Michele Cozzolino, Shutterstock
ריזוטו עוף מהיר עם חלפניו ופטריות
מתכון מהיר לריזוטו, במיוחד למי שלא אוהב לעמוד במטבח
| טיב טעם
| פורסם 04/08/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (6 מנות):
כף שמן זית
500 גרם פרגיות (ללא עצם) או חזה עוף, חתוכים לקוביות
2-3 פלפלי חלפניו אדומים, לפי הטעם
קורט מלח
5 כוסות אורז ריזוטו איכותי
10 כוסות מרק עוף (2 ליטר)
כמה פטריות פורטובלו יפות או פורצ'יני, פרוסות
500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מנקים את החלפניו מהזרעים וקוצצים לקוביות מרובעות של 1/2 ס"מ.
2 יוצקים את שמן הזית במחבת מתאים ומשחימים בו קלות את פרוסות העוף.
3 בינתיים, בסיר מתאים, מרתיחים את האורז בכמות מתאימה של מרק (יוצקים כ -2 אצבעות של מרק מעל האורז) למשך 10 דקות לפחות.
4 אחרי הרתיחה, מוסיפים את החלפניו ואת הפטריות לעוף, ממליחים מעט, מוסיפים את האורז לעוף. מבשלים לאידוי הנוזלים.
5 כאשר האורז רך, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך.
6 מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת פקורינו דקות.