אוכל
צילום׃ Michele Cozzolino, Shutterstock

ריזוטו עוף מהיר עם חלפניו ופטריות

מתכון מהיר לריזוטו, במיוחד למי שלא אוהב לעמוד במטבח

| טיב טעם | פורסם 04/08/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כף שמן זית
500 גרם פרגיות (ללא עצם) או חזה עוף, חתוכים לקוביות
2-3 פלפלי חלפניו אדומים, לפי הטעם
קורט מלח
5 כוסות אורז ריזוטו איכותי
10 כוסות מרק עוף (2 ליטר)
כמה פטריות פורטובלו יפות או פורצ'יני, פרוסות
500 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מנקים את החלפניו מהזרעים וקוצצים לקוביות מרובעות של 1/2 ס"מ.

2 יוצקים את שמן הזית במחבת מתאים ומשחימים בו קלות את פרוסות העוף.

3 בינתיים, בסיר מתאים, מרתיחים את האורז בכמות מתאימה של מרק (יוצקים כ -2 אצבעות של מרק מעל האורז) למשך 10 דקות לפחות.

4 אחרי הרתיחה, מוסיפים את החלפניו ואת הפטריות לעוף, ממליחים מעט, מוסיפים את האורז לעוף. מבשלים לאידוי הנוזלים.

5 כאשר האורז רך, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהתבשיל מסמיך.

6 מתקנים תיבול, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, עם פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת פקורינו דקות.