אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מעדן חלב בטעם שוקולד - בלי חלב

הדני הטבעוני הראשון: מכינים סירופ שוקולד פשוט, שאין בו לא חלב ולא ביצים, ומוסיפים אצה מיוחדת שלא משפיעה על הטעם אבל מייצבת את המרקם. התוצאה: פודינג שוקולד טעים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 24/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.6 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

נעים מאוד, אגר-אגר. אגר-אגר, למי שלא מכיר, היא אצה שמתפקדת כמו ג'לטין - רק מן הצומח. השימוש בה לא משפיע על הטעם של האוכל, אלא רק על המרקם שלו. במתכון הזה, למשל, הכנתי סוג של סירופ שוקולד, שבעזרת האגר-אגר הוא מתייצב והופך להיות מין מעדן שוקולד טבעוני.

לא חייבים לשים את המעדן במקרר - הוא מתייצב גם בטמפרטורת החדר.

מרכיבים (2 מנות):

1 פחית חלב קוקוס (או נוזל קוקוס אומי קוקוס אבל לא קרם קוקוס)

1/4 כוס קקאו

1/2 כוס סילאן טבעי ללא סוכר

1/4 כוס ממרח שקדים

2 כפות שבבי אגר אגר

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים, ומביאים לרתיחה עדינה מאוד.

 

2 מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד 5-10 דקות, עד שהשבבים הופכים שקופים.

 

3 מסננים, מעבירים לכלים אישיים קטנים ומצננים. שומרים במקרר.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו טחינה אדומה שילדים אוהבים

>> לכל המתכונים של "באה בריא"