אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג פילה מוסר על מצע של עלי סלק (מנגולד) זיתים ולימון כבוש

מנת דג עסיסית, מוגשת על מצע עשיר שמשלים מצוין את הטעמים

סמדר וקנין | מאסטר שף | פורסם 11/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 פילה של דג מוסר ים (אפשר גם אמנון או דניס)

350 גרם זיתים שבורים

שמן

1 כף פפריקה אדומה

1/4 כפית כורכום

6-7 עלי סלק, חתוכים לאורכם עם הגבעול

ראש שום, מופרד לשיניים מקולפות

2 פלפלים אדומים

1/2 חבילת כוסברה, מופרדים לעלים וגבעולים

1 כף לימון כבוש

1 כף אריסה

מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מוציאים את החרצנים לזיתים. מעבירים אותם לסיר ושוטפים אותם במים להורדת המליחות. מסננים.

2 שוטפים את הדגים ובודקים שאין בהם עצמות.

3 יוצקים לקערה 3/4 כוס שמן ומערבבים לתוכו פפריקה וכורכום. טובלים את הדגים בתוך הקערה, כך שיצופו בתערובת. משאירים את הדגים בקערה עד שנצטרך אותם.

4 מסדרים בסיר גדול את עלי הסלק, הזיתים, שיני השום, הפלפלים, גבעולי הכוסברה, הלימון הכבוש והאריסה. ממלאים מים עד גובה הירקות, מכסים ומבשלים כ-25-30 דקות על להבה בינונית, עד צמצום הרוטב.

5 מוסיפים את הדגים ואת רוטב השמן והשום בו הדגים טבלו. מערבבים, מוסיפים עלי כוסברה ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה. כדאי להרטיב את הדגים עם הרוטב שבסיר תוך כדי הבישול.

6 טועמים ומוספים מלח (רק אם צריך), מאחר והלימון והזיתים כבר מלוחים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!