דג פילה מוסר על מצע של עלי סלק (מנגולד) זיתים ולימון כבוש
מנת דג עסיסית, מוגשת על מצע עשיר שמשלים מצוין את הטעמים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 פילה של דג מוסר ים (אפשר גם אמנון או דניס)
350 גרם זיתים שבורים
שמן
1 כף פפריקה אדומה
1/4 כפית כורכום
6-7 עלי סלק, חתוכים לאורכם עם הגבעול
ראש שום, מופרד לשיניים מקולפות
2 פלפלים אדומים
1/2 חבילת כוסברה, מופרדים לעלים וגבעולים
1 כף לימון כבוש
1 כף אריסה
מלח לפי הצורך
אופן ההכנה:
1 מוציאים את החרצנים לזיתים. מעבירים אותם לסיר ושוטפים אותם במים להורדת המליחות. מסננים.
2 שוטפים את הדגים ובודקים שאין בהם עצמות.
3 יוצקים לקערה 3/4 כוס שמן ומערבבים לתוכו פפריקה וכורכום. טובלים את הדגים בתוך הקערה, כך שיצופו בתערובת. משאירים את הדגים בקערה עד שנצטרך אותם.
4 מסדרים בסיר גדול את עלי הסלק, הזיתים, שיני השום, הפלפלים, גבעולי הכוסברה, הלימון הכבוש והאריסה. ממלאים מים עד גובה הירקות, מכסים ומבשלים כ-25-30 דקות על להבה בינונית, עד צמצום הרוטב.
5 מוסיפים את הדגים ואת רוטב השמן והשום בו הדגים טבלו. מערבבים, מוסיפים עלי כוסברה ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה. כדאי להרטיב את הדגים עם הרוטב שבסיר תוך כדי הבישול.
6 טועמים ומוספים מלח (רק אם צריך), מאחר והלימון והזיתים כבר מלוחים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!