אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גלידה ביתית

עוגת גלידה קרירה ומתוקה, או עוגת ביסקוויטים קפואה אם תרצו. כך או כך, זה תענוג שקשה לוותר עליו

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 10/09/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מלבנית באורך 30 ס"מ

כחצי חבילה (100 גרם) ביסקוויטים (בטעם שוקולד, וניל או קרמל)

לשכבה בטעם שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 64% במטבעות או שבור לקוביות

חצי כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז

1 כפית גדושה אבקת קפה נמס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לשכבה בטעם וניל (אופציות לגיוון בתחתית המתכון):

חצי כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז

1 כפית תמצית/מחית וניל

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי ועיטור (לא חובה):

75 מ"ל שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מריר 64% במטבעות או שבור לקוביות

20 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 משמנים מעט את התבנית ומרפדים אותה בניילון נצמד, כך ששוליו יצאו מחוץ לתבנית ויאפשרו מאוחר יותר חילוץ קל של העוגה.

2 מניחים בבסיס התבנית שכבה אחידה של ביסקוויטים.

3 מכינים את שכבת השוקולד: מניחים יחד בקערה חלב מרוכז, שוקולד ואבקת קפה נמס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.

4 מכינים את שכבת הווניל: מערבבים יחד בקערה את החלב המרוכז עם תמצית הווניל. מקציפים את השמנת המתוקה עבור 2 השכבות (500 מ"ל בסך הכל) לקצפת רכה. מקפלים מחצית מהקצפת לתערובת השוקולד ואת המחצית השנייה לתערובת הווניל.

5 יוצקים כמחצית משכבת השוקולד על גבי הביסקוויטים ומיישרים את פניה בעזרת מרית. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים. יוצקים מעל מחצית משכבת הווניל ומיישרים את פניה. מכסים שוב בשכבת ביסקוויטים נוספת. חוזרים על הפעולות עד לקבלת 2 שכבות מכל טעם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך לילה.

6 להכנת הציפוי והעיטור: מביאים את השמנת לרתיחה. יוצקים על גבי השוקולד המריר ומניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את העוגה מהמקפיא. מעבירים בעדינות סכין בדופנות העוגה (בין התבנית לניילון הנצמד). מניחים מעל צלחת הגשה והופכים. מקלפים את הניילון הנצמד מהעוגה. מורחים על גבי העוגה את הגאנאש שהתקרר.

7 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף קטן, גוזרים פתח קטנטן ומזלפים פסים של שוקולד לבן על גבי הגאנאש.

* העוגה נשמרת עד כשבוע במקפיא.

* גיוונים: ניתן לגוון את שכבת הווניל על ידי השמטת תמצית הווניל והוספת אחת מהאופציות הבאות:

1 כפית גדושה אבקת קפה נמס

1/3 כוס מיץ לימון

1/3 כוס מחית פסיפלורה

1/3 כוס מחית בננה

1 כף מחית פיסטוק

1 כף חמאת בוטנים

1/2 כוס שברי עוגיות

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!