אוכל
תמונת AVI׃ none

אורז בסמטי בחלב קוקוס וקשיו

בליווי קוקוס, ג'ינג'ר ובצל ירוק

נטלי סלהוב שר | מאסטר שף | פורסם 25/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כפות שמן בוטנים
בצל בינוני חתוך לפרוסות דקות
שן שום קצוצה
כף ג'ינג'ר
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
מלח ופלפל
רבע כוס אגוזי קשיו חצויים
2 כוסות חלב קוקוס
2 כוסות מים
חצי כוס בצל ירוק חתוך דק
רבע כוס קוקוס מגורד

אופן ההכנה:

1 מחממים את 3 כפות שמן בסיר ומטגנים בצל, שום, וג'ינג'ר עד שהם רכים 2. מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומבשלים למשך 3-4 דקות 3. בינתיים, מחממים כף שמן במחבת קטנה בחום בינוני ומטגנים אגוזי קשיו עד שהם משחימים קלות ומעבירים לנייר סופג 4. במחבת בינונית מחממים מים וחלב קוקוס עד לרתיחה. ומוסיפים אותם לסיר האורז ומביאים לרתיחה 5. מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15-20 דקות. 6 כשהאורז מוכן, מוסיפים את הבצל הירוק והקוקוס. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם אגוזי הקשיו