אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקרון שוקולד

גרסה קלה להכנה לעוגייה הצרפתית האהובה, המשלבת בתוכה שקדים טחונים, שוקולד ומרציפן

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

200 גרם מרציפן (רצוי ללא תוספת סוכר)

120 גרם שקדים טחונים (1/2 1 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כף קקאו

3 חלבונים

50 גרם שוקולד מריר או חלב

מעט סוכר לפיזור מעל (אפשר לשלב עם 1/4 כפית קינמון, למי שאוהב)

אופן ההכנה:

1 חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות, ומערבבים אותו יחד עם השקדים הטחונים, הסוכר, הקקאו והחלבונים, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מגררים את השוקולד על פומפיה בעובי בינוני ומוסיפים גם אותו לתערובות. מערבבים שוב רק עד שהשוקולד נטמע, ולא יותר.

2 מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת 2 כפיות או שק זילוף, יוצרים 50 גבעות קטנות על התבנית. חשוב להשאיר קצת מרווח בין מקרון למקרון.

3 מפזרים מעט סוכר מעל, ומניחים למקרונים להתייבש כמה שעות (עדיף למשך הלילה).

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, ל-12 עד 15 דקות , עם דלת מעט פתוחה (אני מכניסה כף עץ, כך שדלת התנור לא תיסגר). כדי לקבל מקרון רך אופים 12 דקות, ומקרון קשה יותר - 15 דקות.

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!