צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL
דג לוקוס צלוי
עם ירקות מוקפצים במחבת
חיים שלו | מסעדת השקד
| פורסם 09/09/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לדג:
450 גרם פילה לוקוס
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן זית
2 שיני שום כתוש
לירקות המוקפצים:
קישוא חתוך לרצועות
גזר חתוך לרצועות
בצל חתוך לרצועות
פלפל חריף או רגיל לפי בחירה, חתוך לרצועות
שמן זית
מעט שום כתוש
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 לדג- צולים על אש קטנה במחבת סטייקים את הדג עם מעט מלח ופלפל, שמן זית, יין לבן ושום. כ- 12 דקות סה"כ לשני הצדדים.
2 מוקפצים- מקפיצים בווק את הירקות עם כל רכיבי התיבול למשך כ- 8 דקות.
3 הגשה- יוצקים יותר מחצי הכמות של הירקות בצלחת. מניחים את הדג ואת הירקות שנותרו מניחים מעל הדג וסביבו.