אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת שיש פרווה

בלי מרגרינה, בלי חמאה ובלי להפריד ביצים: עד כדי כך קל ופשוט להכין את עוגת השיש המצוינת של עדיקוש. טעמים עדינים וטובים, מרקם נימוח ועסיסי ואתגר אחד - לנסות להפסיק ליישר

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 28/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק:

3 ביצים

כוס ושליש סוכר

שני שליש כוס שמן קנולה

כוס מיץ תפוזים

2 וחצי כוסות קמח

10 גרם אבקת אפייה

2 כפות קקאו

קורט קינמון

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות (על מצב סטטי).

2 מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון ביצים וסוכר משך חמש דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

3 מוסיפים לקערה בזרם דק את השמן ומיץ התפוזים.

4 מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לאיחוד.

5 משמנים 2 אינגליש קייק ויוצקים מחצית מהבלילה ל-2 התבניות.

עסיסי בלי טיפת שמנת או יוגורט. עוגת שיש פרווה  (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עסיסי בלי טיפת שמנת או יוגורט. עוגת שיש פרווה (עדיקוש)|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

6 מוסיפים קקאו וקורט קינמון אל הבלילה שנשארה בקערה, טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.

7 יוצקים את הבלילה הכהה מעל הבלילה הראשית ב-2 התבניות, מערבבים עם סכין לקבלת דוגמת שיש.

8 מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

9 מוציאים, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

2 תבניות אינגליש קייק - עוגת שיש פרווה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
2 תבניות אינגליש קייק - עוגת שיש פרווה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

* העוגה נשמרת במשך כ-3 ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!