אוכל

צלע עגל־חלב עם בצלצלי שאלוט ויין אדום

מנה בשרית עסיסית

בני סיידא | null | פורסם 01/07/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 צלעות עגל־חלב (400 גרם האחת), מנוקות משומן
1/3 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות עלי תימין (מופרדים מהענפים)
3 כפות סוכר חום בהיר דמררה
½2 כוסות יין אדום יבש
24 בצלצלי שאלוט, קלופים
2 גבעולי רוזמרין
1 כפית גרגירי פלפל ירוק בחומץ (להשיג במעדניות)

אופן ההכנה:

1 כשעה לפני הצלייה, מוציאים את הצלעות מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מורחים במחצית כמות השמן, מתבלים במלח ופלפל ובתימין ומעסים מעט. 2. מחממים במחבת קטנה את הסוכר עד שמקבלים קרמל. מוסיפים בזהירות את היין, השאלוט, הרוזמרין וגרגירי הפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שבצלצלי השאלוט רכים והרוטב סמיך. בינתיים מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.). 3. מחממים מחבת פסים כבדה וגדולה על להבה גבוהה ומורחים אותה בשמן שנותר. צורבים את הצלעות 4 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית. אופים 7 דקות לדרגת מדיום. 4. מגישים כל מנה עם מעט רוטב ליד הצלע ועם 4 בצלצלי שאלוט מזוגגים.