אוכל
צילום׃ Elenathewise, Istock

קדירת בקר בבירה ושורשים

מתכון של מסעדת Frame Chef & Sushi Bar

| rest | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם כתף כבש חתוך לקוביות
1 קילו בשר בקר (צוואר או שפונדרה)
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
½ שורש סלרי קצוץ דק
½ פקעת שומר קצוצה
7 שיני שום פרוסות
1 צרור תימין
10 עלי בזיליקום קצוצים
1 ליטר בירה (כהה - טובורג/גינס)
1 כף קמח
3 כפות רסק עגבניות
½ כפית הל טחון
1 כפית קינמון
2 עלי דפנה
שמן זית
5 גרגרי פלפל אנגלי
מלח, צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את הגזר, השומר, הבצל והסלרי ומאדים שתיים עד שלוש דקות. 2. מוסיפים לסיר את השום וצרור תימין מטגנים כשתי דקות נוספות. 3. מכניסים את הבשר לסיר ל"סגירה" עד שהוא משחים היטב מכל הכיוונים. 4. מוסיפים כף קמח, מערבבים ויוצקים את הבירה. 5. מוסיפים את רסק העגבניות, ההל, הקינמון, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, המלח, והצ'ילי הגרוס 6. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה עד שעה וחצי. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך. 7. אופן ההגשה: מסדרים בתחתית של צלחת עמוקה (או קערת הגשה) פירה תפוחי אדמה או לחליפין תפוחי אדמה ננסיים אפויים ויוצקים מעל את התבשיל.