צילום׃ עודד קרני, mako אוכל
עוגת פקאן
איזה תענוג: יש עוגות כאלו שזועקות חורף, כמו העוגה הזו לדוגמא. חצי שעה ואתם מתקתקים עוגה רכה רכה, עם ציפוי אגוזי פריך ומתוק
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 07/12/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
300 גרם קמח (2 כוסות ו-6 כפות)
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם סוכר (1 כוס)
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
250 מ"ל רוויון
לתערובת הפקאן
45 גרם חמאה (1/2 -2 כפות)
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
145 גרם סוכר חום (כוס 1 לא דחוסה)
1 כפית גדושה קינמון
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את הביצים יחד עם הסוכר וסוכר הווניל, למשך 3-4 דקות. מוסיפים את הרוויון, ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפייה.
2 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומקומחת, ומשטחים אותה מעט.
3 ממיסים את החמאה, ומערבבים לתוכה את אגוזי הפקאן, הסוכר והקינמון. מפזרים בצורה אחידה על בלילת העוגה.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 עד 25 דקות.