אוכל
צילום׃ עודד קרני, mako אוכל

עוגת פקאן

איזה תענוג: יש עוגות כאלו שזועקות חורף, כמו העוגה הזו לדוגמא. חצי שעה ואתם מתקתקים עוגה רכה רכה, עם ציפוי אגוזי פריך ומתוק

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 07/12/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

300 גרם קמח (2 כוסות ו-6 כפות)

1 שקית אבקת אפייה

200 גרם סוכר (1 כוס)

4 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

250 מ"ל רוויון

לתערובת הפקאן

45 גרם חמאה (1/2 -2 כפות)

200 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס

145 גרם סוכר חום (כוס 1 לא דחוסה)

1 כפית גדושה קינמון

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את הביצים יחד עם הסוכר וסוכר הווניל, למשך 3-4 דקות. מוסיפים את הרוויון, ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפייה.

2 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומקומחת, ומשטחים אותה מעט.

3 ממיסים את החמאה, ומערבבים לתוכה את אגוזי הפקאן, הסוכר והקינמון. מפזרים בצורה אחידה על בלילת העוגה.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 עד 25 דקות.