אוכל
צילום׃ גלי לופו אלטרץ, mako אוכל

סופגניות תמרים ותפוחים

מרגישים צורך להבריא את הסופגניות שלכם, אבל לא מוכנים לוותר על הטיגון? גם בשבילכם יש לנו משהו - ואם אתם גם טבעונים, זה בכלל יום המזל שלכם

גלי לופו אלטרץ | mako אוכל | פורסם 26/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 סופגניות קטנות:

כוס קמח תופח

6 תמרי מג'הול בינוניים

2 קופסאות קטנות של רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (בסך הכל 226 גרם)

2 כפיות מיץ לימון

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן ועמוק את השמן לטיגון. טמפרטורת השמן צריכה להיות כ-160 מעלות – מכניסים ידית של כף עץ לשמן, ואם היא מעלה בועות קטנות סביבה, השמן מוכן.

2 קוצצים את התמרים לחתיכות קטנות. אם הם קשים, כדאי להשרות אותם קודם במים רותחים כשתי דקות.

3 מערבבים את התמרים בקערה עם הקמח, ומוודאים שהם לא נשארים דבוקים זה לזה. מוסיפים רסק תפוחים ומיץ לימון ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.

4 נוטלים עם כפית מעט מהתערובת ומטילים לשמן החם בעזרת כפית נוספת. אם הסופגניות נדבקות לתחתית משחררים אותן בעדינות.

5 מטגנים עד שהסופגניות משחימות יפה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עד סוף התערובת. מווסתים את גובה הלהבה לפי הצורך, כדי שהשמן לא יישרף ולא יתקרר.

* אפשר לבזוק קינמון או מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

המתכון באדיבות גלי לופו אלטרץ, מחברת הספר "בישול טבעוני ישראלי".

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות

>> כל המתכונים שלנו לחנוכה