סופגניות תמרים ותפוחים
מרגישים צורך להבריא את הסופגניות שלכם, אבל לא מוכנים לוותר על הטיגון? גם בשבילכם יש לנו משהו - ואם אתם גם טבעונים, זה בכלל יום המזל שלכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-20 סופגניות קטנות:
כוס קמח תופח
6 תמרי מג'הול בינוניים
2 קופסאות קטנות של רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (בסך הכל 226 גרם)
2 כפיות מיץ לימון
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר קטן ועמוק את השמן לטיגון. טמפרטורת השמן צריכה להיות כ-160 מעלות – מכניסים ידית של כף עץ לשמן, ואם היא מעלה בועות קטנות סביבה, השמן מוכן.
2 קוצצים את התמרים לחתיכות קטנות. אם הם קשים, כדאי להשרות אותם קודם במים רותחים כשתי דקות.
3 מערבבים את התמרים בקערה עם הקמח, ומוודאים שהם לא נשארים דבוקים זה לזה. מוסיפים רסק תפוחים ומיץ לימון ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
4 נוטלים עם כפית מעט מהתערובת ומטילים לשמן החם בעזרת כפית נוספת. אם הסופגניות נדבקות לתחתית משחררים אותן בעדינות.
5 מטגנים עד שהסופגניות משחימות יפה ומוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עד סוף התערובת. מווסתים את גובה הלהבה לפי הצורך, כדי שהשמן לא יישרף ולא יתקרר.
* אפשר לבזוק קינמון או מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
המתכון באדיבות גלי לופו אלטרץ, מחברת הספר "בישול טבעוני ישראלי".