אוכל
צילום׃ istockphoto

פילה סלמון ואספרגוס

ברוטב רימונים ושמנת

| חברת דיפלומט | פורסם 26/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

800 גרם פילה דג סלמון

200 מ"ל רכז רימונים

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 כוס יין לבן

1 חבילת אספרגוס

1 חבילת בזיליקום

100 מ"ל שמן זית

1 בצל

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים רוטב שמנת: חותכים את הבצל דק ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את היין הלבן, השמנת, קורט מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים לרוטב בזיליקום חתוך בינוני, מבשלים עוד כארבע דקות ומורידים מהאש.

2 מכינים רוטב רימונים: מוסיפים 2 כפות מרוטב השמנת שהכנו לרכז הרימונים, מערבבים ומניחים בצד.

3 את האספרגוס חולטים ל 2 דקות במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח על מנת לשמור על צבעו המקורי.

4 מורחים את פילה הסלמון בשמן זית ומטגנים במחבת פסים במשך 3 דקות מכל צד.

5 מחממים את האספרגוס במחבת עם שמן זית.

6 להגשה: מניחים את הפילה במרכז הצלחת ומוזגים בחצי צלחת רוטב רימונים ובחצי השני רוטב שמנת. מניחים את האספרגוס משני צידי הפילה על הצלחת.

>> כל המתכונים לראש השנה