שוקולד פולק
גיא פולק היה השף הראשון של ה"קופי בר" ומי שהמציא את הקינוח הזה: מוס מוצק ועשיר במיוחד שמגישים קפוא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
למוס:
200 גרם חמאה
140 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
120 מ"ל (1/2 כוס) אספרסו חם (או קפה חזק)
5 חלמונים
170 גרם (3/4 כוס + כף) סוכר
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת קקאו
320 מ"ל (¼1 מיכלים) שמנת מתוקה
12 רינגים אובאליים (או קוקוטים חד-פעמיים) בקוטר 7 ס"מ
לקישוט:
100 גרם ברס (קונים בחנויות אפייה) או אגוזים מסוכרים אחרים קצוצים
לרוטב וניל:
6 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
500 מ"ל (2 כוסות + כף) חלב
2 תרמילי וניל חצויים לאורכם
אופן ההכנה:
הכנת המוס:
1 ממיסים חמאה בקערה גדולה במיקרוגל. מוסיפים שוקולד ואספרסו חם ומערבבים לגנאש חלק.
2 מקציפים חלמונים עם סוכר לקרם בהיר ותפוח ומקפלים לתוך הגנאש. מנפים קקאו ומערבבים לתוך הגנאש. מוסיפים בהדרגה שמנת (לא מוקצפת) וטורפים בעדינות.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הרינגים ויוצקים לתוכם את התערובת (אם מכינים בכלים, לא צריך את התבנית, כמובן). מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
4 בסמוך להגשה מחלצים מהרינגים ומקשטים בברס. מגישים קפוא עם רוטב וניל.
הכנת רוטב הווניל:
1 טורפים חלמונים עם סוכר בקערה לקרם בהיר ותפוח.
2 מביאים לרתיחה חלב עם תרמילי וניל בסיר. יוצקים בהדרגה כרבע מהחלב הרותח לתערובת החלמונים וטורפים להשוואת טמפ'. יוצקים את תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב.
3 מבשלים תוך כדי בחישה בכף עץ על להבה בינונית עד שהקרם מסמיך (טובלים כף עץ, מעבירים אצבע על גבה ומוודאים שהשביל שנוצר נותר פתוח). אם יש לכם מדחום אפייה, הקרם צריך להגיע ל-84 מעלות.
4 מסננים את הקרם לקערה ומניחים אותה באמבט מי קרח לצינון. שומרים במקרר עד 4 ימים ומגישים קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!