אוכל
צילום׃ getty images

כופתאות קרפיון בפול

מתכון דגים נפלא לחג הפסח

| ארגון מגדלי הדגים | פורסם 05/04/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 פילה דג בריכה, קרפיון טרי ( חצאי דג ללא עור ועצמות- ניתן לבקש ממוכר הדגים לפרוס בהתאם )
2 בצלים בינוניים
2 שיני שום כתושות
100 ג פירורי מצה
1 חבילת כוסברה
2 ביצים
1כוס יין לבן
1/2 קילוגרם פול טרי- מקולף

תבלינים

מלח
פלפל לבן
מעט סויה
אגוז מוסקט
פפריקה מתוקה
כורכום
כוסברה

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל גס, ומאדים אותו עד לקבלת צבע צהבהב.2. טוחנים את הבצל יחד עם הדגים במטחנה דקה. מוסיפים לדגים את הביצים, ופירורי המצה ומערבבים היטב יחד עם הכוסברה הקצוצה.3. מוסיפים את התבלינים: מלח,פלפל לבן, אגוז מוסקט ומעט סויה- כמה טיפות.4. מגלגלים את התערובת לכופתאות שטוחות.5. בינתיים מאדים את הפול במעט מרגרינה יחד עם בצל קצוץ. מוסיפים יין לבן. מוסיפים מים (בערך 2 כוסות) ומבשלים את הפול עד שיתרכך מעט.6. מוסיפים את כופתאות הדגים וממשיכים לבשל כחצי שעה על להבה נמוכה.7. מוסיפים את כל התבלינים והכוסברה, טועמים ומתקנים במידת הצורך.