צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מוח בעגבניות של לינה אלעזר
מנה בולגרית אסלית לשולחן החג (אבל טעים כל השנה): מוח ברוטב עגבניות קלאסי, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות וגם לבקש את המתכון
לינה אלעזר | mako אוכל
| פורסם 28/09/16
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
למוח:
קילו מוח
מלח
מעט קמח לבן
פלפל שחור
2 ביצים
מעט שמן
שמן לטיגון
לרוטב:
2 קילו עגבניות
מעט שמן
מעט סוכר
מעט מיץ לימון
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מנקים את המוח מהקליפה היטב. מפזרים עליו מלח ושוטפים.
2 חותכים את המוח לחתיכות ואותן טובלים בתערובת של קמח לבן, פלפל שחור ומעט מלח.
3 טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים מעט שמן. טובלים את חלקי המוח המקומחים בביצים הטרופות ומטגנים במחבת עד שהמוח נעשה ורדרד. מוציאים.
4 לרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים ומקלפים אותן. טוחנים את העגבניות המקולפות במעבד מזון ומעבירים לסיר עם מעט שמן.
5 מוספים מעט סוכר, מיץ לימון ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.
6 מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל (הרוטב צריך להיות מתקתק חמצמץ).
7 מוסיפים את המוח המטוגן ומבשלים עד שהוא מתנפח מעט (כרבע שעה על אש נמוכה). מגישים חם או קר.