אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מוח בעגבניות של לינה אלעזר

מנה בולגרית אסלית לשולחן החג (אבל טעים כל השנה): מוח ברוטב עגבניות קלאסי, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות וגם לבקש את המתכון

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 28/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למוח:

קילו מוח

מלח

מעט קמח לבן

פלפל שחור

2 ביצים

מעט שמן

שמן לטיגון

לרוטב:

2 קילו עגבניות

מעט שמן

מעט סוכר

מעט מיץ לימון

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מנקים את המוח מהקליפה היטב. מפזרים עליו מלח ושוטפים.

2 חותכים את המוח לחתיכות ואותן טובלים בתערובת של קמח לבן, פלפל שחור ומעט מלח.

3 טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים מעט שמן. טובלים את חלקי המוח המקומחים בביצים הטרופות ומטגנים במחבת עד שהמוח נעשה ורדרד. מוציאים.

4 לרוטב: חולטים את העגבניות במים רותחים ומקלפים אותן. טוחנים את העגבניות המקולפות במעבד מזון ומעבירים לסיר עם מעט שמן.

5 מוספים מעט סוכר, מיץ לימון ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה.

6 מבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל (הרוטב צריך להיות מתקתק חמצמץ).

7 מוסיפים את המוח המטוגן ומבשלים עד שהוא מתנפח מעט (כרבע שעה על אש נמוכה). מגישים חם או קר.