עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים
במקום סתם לטחון פיצוחים, למה שלא תכינו לכבוד ט"ו בשבט עוגות אישיות וטעימות? יאללה, השנה משקיעים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
חצי קובייה או חצי שקית שמרים טריים
חצי שקית משפר אפייה טבעי
½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
2 ביצים (גודל L)
רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)
למלית:
1 כוס צימוקים
חצי כוס שקדים פרוסים
3 כפות רום או ברנדי
ממרח חלבה קנוי
1 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
לאפייה:
ביצה טרופה
אבקת סוכר או סירופ סוכר
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.2. משהים בקערה מכוסה למשך כשעה.
3 בינתיים משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
4 מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ). מורחים את ממרח החלבה ומפזרים לפי הסדר הבא: קינמון, אגוזי מלך קצוצים, משמשים חתוכים, תערובת צימוקים ושקדים.
5 מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
6 מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה. 7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות.
9 מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.