אוכל
צילום׃ דני לרנר, שמרית

עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים

במקום סתם לטחון פיצוחים, למה שלא תכינו לכבוד ט"ו בשבט עוגות אישיות וטעימות? יאללה, השנה משקיעים

סטפן לייק | שמרית | פורסם 15/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

3.5 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)

חצי קובייה או חצי שקית שמרים טריים

חצי שקית משפר אפייה טבעי

½ כוס סוכר לבן (100 גרם)

2 ביצים (גודל L)

רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)

עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)

למלית:

1 כוס צימוקים

חצי כוס שקדים פרוסים

3 כפות רום או ברנדי

ממרח חלבה קנוי

1 כפית קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס משמשים יבשים, חתוכים לקוביות

לאפייה:

ביצה טרופה

אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.2. משהים בקערה מכוסה למשך כשעה.

3 בינתיים משרים את הצימוקים והשקדים ברום.

4 מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ). מורחים את ממרח החלבה ומפזרים לפי הסדר הבא: קינמון, אגוזי מלך קצוצים, משמשים חתוכים, תערובת צימוקים ושקדים.

5 מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.

6 מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה. 7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים. 

8 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות.

9 מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.