צילום׃ יעל אילן, יחסי ציבור
לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית
המטוגנות הרשמיות של חנוכה במתכון מקורי עם בטטה ורוטב שמנת קטיפתי
מירי ארזי | מתוקה
| פורסם 24/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 בטטה ענקית או 2 גדולות
1 בצל קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה
לרוטב
1/2 גביע שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית סוכר
1 כפית עירית קצוצה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
אופן ההכנה:
1 מגרדים בפומפייה את הבטטות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקמח, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
2 מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ), יוצרים לביבות מהתערובת, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
3 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הלביבות.