אוכל
צילום׃ יעל אילן, יחסי ציבור

לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית

המטוגנות הרשמיות של חנוכה במתכון מקורי עם בטטה ורוטב שמנת קטיפתי

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 בטטה ענקית או 2 גדולות
1 בצל קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה

לרוטב

1/2 גביע שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כפית סוכר
1 כפית עירית קצוצה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק

אופן ההכנה:

1 מגרדים בפומפייה את הבטטות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקמח, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. 

2 מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ), יוצרים לביבות מהתערובת, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.

3 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הלביבות.