אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

גפילטע פיש של מסעדת השקד

קציצות הקרפיון המסורתיות

חיים שלו | מסעדת השקד | פורסם 09/09/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג דג קרפיון נקי מעצמות

2 בצלים בינוניים

2 ביצים קשות

2 ביצים רכות

1/3 עד 1/2 כוס קמח מצה

מעט פלפל שחור טחון

1/4 כפית מלח

2 כפות סוכר

לציר:

3 ליטר מים

2 בצלים חתוכים לרצועות

3 גזרים שטופים וחתוכים לעיגולים

3 כפות סוכר

כפית מלח

1/4 כפית פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 טוחנים היטב את הדג עם הביצים הקשות. מוסיפים לתערובת 2 ביצים, קמח מצה, סוכר, מלח, פלפל ובצלים (כשהם חתוכים דק) ומערבבים את הבלילה היטב. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים את הקציצות בגודל של 8 ס"מ.

2 בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר. מוסיפים לציר את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כשעה וחצי על להבה נמוכה. לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.

מגישים כל קציצה עם מעט מהג'ל שנוצר מהציר ופרוסת גזר.

 

>> כל המתכונים לראש השנה