עוגת תפוזים ואגוזים לפסח
עוגה מפנקת לארוחת החג
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 26/03/10
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
350 גרם אגוזי לוז
2 תפוזים
6 ביצים מופרדות
¼1 כוס סוכר
שמנת מתוקה לציפוי, אם רוצים
אופן ההכנה:
1 קולים את האגוזים בתבנית קטנה כ-10 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהם משנים את צבעם. משאירים את התנור דולק. 2. מוציאים את האגוזים, מצננים וטוחנים במעבד מזון. 3. מבשלים את התפוזים בשלמותם במים רותחים 20 דקות. 4. מוציאים, מצננים קצת, חותכים לרבעים, מגרענים ומרסקים במעבד מזון עד שנוצרת מחית חלקה. 5. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את מחית התפוזים ומערבבים. 6. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שנוצר קצף אחיד וקל. מקפלים את קרם החלמונים לתוך הקצף. 7. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות.