אוכל
צילום׃ יחסי ציבור, עץ הזית

לחמניות קמח מצה

למה לוותר על לחם? מתכון ללחמניות לכל ימי החג

עדי אבו | עץ הזית | פורסם 29/03/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

2 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה (עץ הזית)
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
5 ביצים גדולות

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מביאים לרתיחה בסיר את המים, שמן הקנולה והמלח. 3. מוסיפים את קמח המצה תוך כדי בחישה, ומערבבים עד שנוצר גוש בצק. 4. מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ובוחשים במהירות איטית. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שנוצרת עיסה חלקה ומבריקה, סמיכה אך לא נוזלית מדי. 5. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לחמניות בתבנית משומנת. לחילופין אפשר להוריד כף גדושה בעזרת כף שנייה שנטבלה במים. 6. אופים 35 דקות (לא פותחים את התנור בזמן האפייה). מכבים את התנור, ומשאירים את הלחמניות לקירור בתנור 10 דקות.

הצעות לגיוון המתכון:  לחמניות ים תיכוניות: מוסיפים לתערובת 3 כפות עשבי תיבול יבשים, כמו תימין או תערובת עשבי תיבול איטלקית או צרפתית, וממירים את שמן הקנולה בשמן זיתולה. מומלץ לאכול את הלחמניות עם ממרחים, או להשתמש בהן כפחזניות למליות מלוחות ומתוקות.