אוזני המן בדואט תבור ופרג
המאכל הפורימי הטעים והמוכר בטוויסט מיוחד ובלתי צפוי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
חצי ק"ג קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
300 גרם חמאת טרה
רבע כוס פריגת תפוחים או רבע כוס מים
2 כפיות ברנדי
כפית חומץ
למלית
300 גרם גבינת תבור/גבינה לבנה לאפיה
רבע כוס סוכר
2 כפות מלית פרג מוכנה (של פוליבה)
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ווניל
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכניסים את כל חומרי הבצק "היבשים" למיקסר במהירות איטית ולשים כדקה.
2 מוסיפים למיקסר את החומרים "הרטובים" בהדרגה עד קבלת בצק אחיד ויבש.
3 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.
4 מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים עיגולים עם כוס (קוטר שפת הכוס תקבע את גודל האוזן המן).
5 מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה מהתערובת ומהדקים בעזרת הידיים, כל עיגול לצורת משולש (אוזן המן).
6 מניחים את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה (במרחק סביר אחד מהשני) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות למשך כ – 35 דקות או עד הזהבה קלה של הבצק.
7 מצננים את אוזני המן ובוזקים את אבקת הסוכר בעזרת מסננת קטנה.