אוכל
צילום׃ משק צוריאל

אוזני המן בדואט תבור ופרג

המאכל הפורימי הטעים והמוכר בטוויסט מיוחד ובלתי צפוי

ברק חורש | משק צוריאל | פורסם 24/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

חצי ק"ג קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
300 גרם חמאת טרה
רבע כוס פריגת תפוחים או רבע כוס מים
2 כפיות ברנדי
כפית חומץ

למלית

300 גרם גבינת תבור/גבינה לבנה לאפיה
רבע כוס סוכר
2 כפות מלית פרג מוכנה (של פוליבה)
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם ווניל
לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל חומרי הבצק "היבשים" למיקסר במהירות איטית ולשים כדקה.

2 מוסיפים למיקסר את החומרים "הרטובים" בהדרגה עד קבלת בצק אחיד ויבש.

3 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית.

4 מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים עיגולים עם כוס (קוטר שפת הכוס תקבע את גודל האוזן המן).

5 מניחים במרכז כל עיגול כפית נדיבה מהתערובת ומהדקים בעזרת הידיים, כל עיגול לצורת משולש (אוזן המן).

6 מניחים את אוזני המן בתבנית עם נייר אפייה (במרחק סביר אחד מהשני) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ – 180 מעלות למשך כ – 35 דקות או עד הזהבה קלה של הבצק.

7 מצננים את אוזני המן ובוזקים את אבקת הסוכר בעזרת מסננת קטנה.