עוגת שוקולד מסקרפונה
שכבות של טורט שהוספגו בשוקולד וביניהן גבינת מסקרפונה קטיפתית
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
2 שכבות טורט לייקעך בעובי 1 ס"מ כל אחת
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
כוס ורבע (300 מ"ל) חלב
כפית דבש
500 גרם גבינת מסקרפונה גד
כוס וחצי (360 מ"ל) חלב
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
שליש כוס (70 גרם) סוכר
שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 להכנת רוטב השוקולד לטורט: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה שתכיל בנוחות גם את הנוזלים. מביאים לרתיחה את החלב והדבש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסה, מכסים ומצננים.
2 להכנת קציפת הגבינה: מקציפים במיקסר שמנת, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת רכה. מפחיתים את מהירות המיקסר, מוסיפים את אבקת הוניל ומקציפים כדקה נוספת. שמים את גבינת המסקרפונה בקערה גדולה ומקפלים לתוכה בעדינות שליש מכמות הקצפת עד להטמעה, ולאחר מכן את יתרת הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
3 להרכבת העוגה: מניחים על גבי תחתית התבנית שכבת טורט ומספיגים בשליש מכמות רוטב השוקולד. יוצקים מעל את מחצית מקציפת הגבינה ומניחים מעל את השכבה השנייה של הטורט. מספיגים אותה ביתרת רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ואפשר לשמור עד 4 ימים).
4 להכנת ציפוי השוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על גבי השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה, מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. אם הציפוי מתקשה במהלך הצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים. יוצקים על העוגה לפני ההגשה.