סופגניות במילוי יוגורט עיזים
מתכון קלאסי במילוי מרענן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
4 וחצי כוסות קמח לבן (מנופה)
40 גר' שמרים (טריים או שימרית)
5 כפות סוכר
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים
2 חלמונים
1 כפית גדושה מלח
2 כפות ברנדי (לבישול)
1 כפית תמצית ווניל
3/4 כוס חלב עיזים
1 גביע יוגורט עיזים מחלב מלא
אבקת סוכר - לקישוט
שמן קנולה (לטיגון)
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר את כל החומרים "היבשים" כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים וחלמונים ושאר החומרים "הרטובים" וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח3. מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם (160 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר4. מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנתר את המילוי הרצוי, מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.
מילויים מומלצים:
1 מילוי יוגורט עיזים –כף אינסטנט פודינג (לפי הטעם הרצוי) ו 2 - גביעי יוגורט עיזים 3.7% של משק צוריאל. לערבב היטב ולזלף לתוך הסופגניות .2. מסורתי – ריבה3. תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל4. נועז – ממרח תמרים עם יוגורט עיזים