אוכל
צילום׃ דן פרץ, אוכל מהבית, הוצאת כתר

הלוקשלך של מיכל אנסקי

הן מנחמות, טעימות ומוסיפות כל כך הרבה למרק העוף המוכר והטוב. למי שעדיין לא מכיר, בפסח הקרוב הגיע הזמן שתוסיפו לתפריט שלכם אטריות (לוקשן) ביתיות וממכרות של מיכל אנסקי. מבטיחים שלא תצטערו

מיכל אנסקי | אוכל מהבית, הוצאת כתר | פורסם 25/03/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס קמח תפוחי אדמה

חצי כוס מים

6 ביצים, טרופות

מלח

פלפל שחור

שמן חמניות

אופן ההכנה:

1 שופכים את הקמח בקערה קטנה ומוהלים מים בכמות שתפתח את הקמח.

2 מוסיפים את הביצים וטורפים את הבלילה היטב עם מלח ופלפל, עד שיש לנו בלילה חלקה.

3 מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים עם מצקת שכבה דקיקה מהבלילה. מטגנים מעין חביתה דקה מאוד עד שהיא מזהיבה משני הצדדים, וקל להפוך אותה.

4 עורמים את החביתיות על צלחת ומגלגלים אותן לגליל שלם. חותכים לרצועות דקיקות ברוחב של פחות מס"מ. זכרו: חשוב יותר שהאטריות יהיו דקיקות מאשר ארוכות.