אוכל
צילום׃ Clive Streeter, GettyImages IL

פרוסות קרפיונים בשמן זית,כוסברה ורוטב עגבניות

מתכון דגים לחג הפסח

| ארגון מגדלי הדגים | פורסם 05/04/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

16 פרוסות קרפיון חי
8 שיני שום כתושות
3 כוסות כוסברה קצוצה
כפית פלפל שחור טחון גס
4 כפות שמן זית
מיץ לימון מ-4 לימונים
מלח לפי הטעם

לרוטב

10 עגבניות בשלות גדולות
2 בצלים קצוצים דק
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
כף רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן יבש
כף כוסברה קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
2 עלי דפנה
2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 מנקים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות. 2. בסיר מחמים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע זהבהב. 3. מוסיפים את קוביות העגבניות ושאר התבלינים ומאדים כ-6 דקות. 4. מוסיפים את רסק העגבניות והיין וממשיכים לאדות על להבה נמוכה כ-15 דקות. 5. כשהרוטב מוכן, מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות. מגישים את הרוטב עם הדגים.

אופן ההגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת,מניחים את הדגים באמצע ומגישים.