אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת שוקולד וקינמון לפסח

מתכון לעוגת פסח עסיסית, טעימה וקלה להכנה

שמרית גולדברג | קיצ'נאייד אקססוריז | פורסם 31/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גר' חמאה
100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
6 כפות קקאו
כפית קינמון
6 ביצים מופרדות
6 כפות קמח תופח כשר לפסח

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.2. ממיסים את החמאה, השוקולד, החלב, הקקאו, הקינמון וחצי כוס סוכר בסיר קטן על להבה נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים להתקרר מעט ואז מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.3. מוציאים כוס מתערובת השוקולד ומניחים בצד.4. את ששת החלבונים מקציפים בתוספת 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.5. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ובתנועות קיפול מאחדים ביניהם.6. מוסיפים את הקמח התופח הכשר ושוב מקפלים בעדינות.7.יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת עגולה.8.אופים במשך כחצי שעה. נועצים קיסם במרכז העוגה על מנת לבדוק אם היא מוכנה.9.כשהעוגה חמה יוצקים עליה את כוס השוקולד שהוצאנו בהתחלה. מורחים על העוגה ומקשטים בשבבי קוקוס או שקדים קלויים.