אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

הכי קל, הכי מיוחד: אוזני המן שחור-לבן

בצק שמתמסר בקלות ומילוי מוכן שצריך רק לזלף. ככה עושים את זה פשוט

אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף" | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

210 גרם חמאה רכה

75 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)

75 גרם אבקת שקדים (2/3 כוס)

1 ביצה

270 גרם קמח (2 כוסות) + 30 גרם קקאו (2 כפות) (בשביל בצק רגיל: 300 גרם קמח, בלי קקאו)

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

למילוי

ממרח חלבה

אופן ההכנה:

1 מקרימים את החמאה עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים במיקסר עם וו גיטרה.

2 מוסיפים את הביצה ובסוף את הקמח והקקאו, הווניל והלימון ולשים לישה קצרה, רק עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.

3 מרדדים את הבצק (על משטח מקומח) לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים.

4 מזלפים בעזרת שק זילוף מעט ממרח חלבה במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש.

5 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> למדריך אוזני ההמן השלם שלנו

>> והנה המלצות מדליקות למשלוח מנות ביתי

>> כל המתכונים לאוזני המן