צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
הכי קל, הכי מיוחד: אוזני המן שחור-לבן
בצק שמתמסר בקלות ומילוי מוכן שצריך רק לזלף. ככה עושים את זה פשוט
אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף"
| פורסם 01/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
210 גרם חמאה רכה
75 גרם אבקת סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)
75 גרם אבקת שקדים (2/3 כוס)
1 ביצה
270 גרם קמח (2 כוסות) + 30 גרם קקאו (2 כפות) (בשביל בצק רגיל: 300 גרם קמח, בלי קקאו)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
למילוי
ממרח חלבה
אופן ההכנה:
1 מקרימים את החמאה עם אבקת הסוכר ואבקת השקדים במיקסר עם וו גיטרה.
2 מוסיפים את הביצה ובסוף את הקמח והקקאו, הווניל והלימון ולשים לישה קצרה, רק עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעה.
3 מרדדים את הבצק (על משטח מקומח) לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים.
4 מזלפים בעזרת שק זילוף מעט ממרח חלבה במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש.
5 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> למדריך אוזני ההמן השלם שלנו