אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, לוטוס

סופגניות לוטוס

הנה גיוון שלא חשבתם עליו: סופגניות בציפוי קרם לוטוס, עם נוכחות של ממרח לוטוס גם בתוך הבצק. ריבה או שוקולד? זה הכי 2012

אפרת ליבפרוינד | לוטוס | פורסם 26/11/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות:

1 כוס קמח (140 גרם)

חצי כוס מים קרים (120 מ”ל)

1 כפית שמרית (שמרים טריים מפוררים, 10 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

3 ביצים

3 כפות ממרח לוטוס

1 כפית מחוקה של מלח (5 גרם)

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

לציפוי:

1 צנצנת ממרח לוטוס

3 כפות שמנת מתוקה או ריצ’

6 עוגיות לוטוס מפוררות

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השמרים במים קרים. מוסיפים את כוס הקמח הראשונה ומערבבים כ-2 דקות במיקסר במהירות אטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים חצי שעה.

2 מוסיפים את שאר הקמח, הביצים, ממרח הלוטוס, המלח והסוכר ולשים כ-8-7 דקות עם וו לישה במהירות אטית-בינונית.

3 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד כ-2 דקות, עד שהיא מתאחדת היטב בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

4 מעבירים למקרר לשעה (חשוב מאוד!).

5 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים לעובי של 1 ס”מ. קורצים בעזרת כוס כ-30 עיגולים ומתפיחים כ-45 דקות.

6 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לקערה עם נייר סופג.

7 מכינים את הציפוי: מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצפים את הסופגניות ומפזרים מיד פירורי עוגיות לוטוס.

סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות