סופגניות לוטוס
הנה גיוון שלא חשבתם עליו: סופגניות בציפוי קרם לוטוס, עם נוכחות של ממרח לוטוס גם בתוך הבצק. ריבה או שוקולד? זה הכי 2012
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסופגניות:
1 כוס קמח (140 גרם)
חצי כוס מים קרים (120 מ”ל)
1 כפית שמרית (שמרים טריים מפוררים, 10 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
3 ביצים
3 כפות ממרח לוטוס
1 כפית מחוקה של מלח (5 גרם)
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
לציפוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס
3 כפות שמנת מתוקה או ריצ’
6 עוגיות לוטוס מפוררות
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השמרים במים קרים. מוסיפים את כוס הקמח הראשונה ומערבבים כ-2 דקות במיקסר במהירות אטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים חצי שעה.
2 מוסיפים את שאר הקמח, הביצים, ממרח הלוטוס, המלח והסוכר ולשים כ-8-7 דקות עם וו לישה במהירות אטית-בינונית.
3 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עוד כ-2 דקות, עד שהיא מתאחדת היטב בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
4 מעבירים למקרר לשעה (חשוב מאוד!).
5 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים לעובי של 1 ס”מ. קורצים בעזרת כוס כ-30 עיגולים ומתפיחים כ-45 דקות.
6 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לקערה עם נייר סופג.
7 מכינים את הציפוי: מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצפים את הסופגניות ומפזרים מיד פירורי עוגיות לוטוס.
סטיילינג: מאיה לבנת הרוש