אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

לביבות בטטה ביתיות

לכבוד החנוכה, מתכון מתוק ללביבות בטטה עם מייפל וסויה, בליווי מטבל שמנת ועירית

שף שחר ברנע | קפה לנדוור | פורסם 25/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

2-3 בטטות גדולות, מבושלות ומעוכות

1 כף מלח גס

1.5 כוסות קמח

1/4 כוס קמח תופח

4 כפיות רוטב סויה

1 כף רוטב מייפל

קורט מלח

לציפוי

1.75 כוסות קמח

2 כוסות פירורי פנקו

1 ביצה

למטבל

1 גביע של שמנת חמוצה (בטעם של פעם 28%)

קורט מלח

1/2 כפית עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל הרכיבים יחד ויוצרים לביבות קטנות. (מומלץ להכין עם כפפות ליטקס כדי למנוע הידבקות).

2 הכנה לטיגון הלביבות: מניחים בצלחת אחת את הקמח ובצלחת נפרדת את פירורי הפנקו. בקערה שלישית מערבבים ביצה אחת עם מעט מלח ופלפל.

3 מקמחים את הלביבות בצלחת הראשונה, טובלים בביצה ולבסוף מצפים בפירורי הפנקו.

4 מטגנים במחבת או צ'יפסר. יש לוודא שהשמן רותח.

5 צבע הלביבה צריך להיות "חום שזוף" ולא בהיר.

6 מערבבים יחד את מרכיבי המטבל ומגישים לצד הלביבות.

>> לכל מתכוני הלביבות

>> לספיישל המטוגנים של נבחרת מאסטר שף