צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור
לביבות בטטה ביתיות
לכבוד החנוכה, מתכון מתוק ללביבות בטטה עם מייפל וסויה, בליווי מטבל שמנת ועירית
שף שחר ברנע | קפה לנדוור
| פורסם 25/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
2-3 בטטות גדולות, מבושלות ומעוכות
1 כף מלח גס
1.5 כוסות קמח
1/4 כוס קמח תופח
4 כפיות רוטב סויה
1 כף רוטב מייפל
קורט מלח
לציפוי
1.75 כוסות קמח
2 כוסות פירורי פנקו
1 ביצה
למטבל
1 גביע של שמנת חמוצה (בטעם של פעם 28%)
קורט מלח
1/2 כפית עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל הרכיבים יחד ויוצרים לביבות קטנות. (מומלץ להכין עם כפפות ליטקס כדי למנוע הידבקות).
2 הכנה לטיגון הלביבות: מניחים בצלחת אחת את הקמח ובצלחת נפרדת את פירורי הפנקו. בקערה שלישית מערבבים ביצה אחת עם מעט מלח ופלפל.
3 מקמחים את הלביבות בצלחת הראשונה, טובלים בביצה ולבסוף מצפים בפירורי הפנקו.
4 מטגנים במחבת או צ'יפסר. יש לוודא שהשמן רותח.
5 צבע הלביבה צריך להיות "חום שזוף" ולא בהיר.
6 מערבבים יחד את מרכיבי המטבל ומגישים לצד הלביבות.