צילום׃ Richard Sprang, GettyImages IL
תבשיל ירקות אביב
מתכון לפסח של השף רפי כהן
רפי כהן | אדום אדום
| פורסם 13/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילוגרם אפונה טרייה
1 קילוגרם פול ירוק קלוף פעמיים (ללא קליפה חיצונית ופנימית)
8 ראשי ארטישוק נקיים וחצויים לשניים
3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לרבעים
8 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לגודל 4 סנטימטר
3 כוסות בצל לבן קצוץ
2 ליטר מרק עוף צח
1 כוס שמן זית
פלפל לבן גרוס
מלח
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב על להבה בינונית מאדים את הבצל הלבן והסלרי הירוק עם שמן הזית במשך 10 דקות, ללא צבע. 2. מוסיפים את ראשי הארטישוק והסלרי, מלח ופלפל לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות. 3. יוצקים את ציר העוף, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפול והאפונה ל-10 דקות בישול נוספות. 4. מוזגים לצלחות עם מחצית מכמות הנוזלים שבסיר ומזלפים מעל שמן זית טרי.