אוכל

אוזני המן במילוי חלבה וריבת חלב

מתכון לבצק שמרים במילוי מקורי וממכר, לא רק לשונאי הפרג

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 29/02/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לבצק:

4 כוסות קמח, מנופה

30 גרם שמרים לחים (טריים)

3/4 כוס סוכר

2 חלמונים

200 גרם מרגרינה

1 כף גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

3/4 כוס מים

1 ביצה טרופה להברשה

למלית:

1 צנצנת ריבת חלב

1/2 כוס פירורי ביסקוויטים

1/2 כוס חלבה, מפוררת

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1  להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים מלבד מים וביצה. לשים תוך הוספה הדרגתית של מים, עד קבלת בצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך לילה.

2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות. מברישים בביצה.

4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5 להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.

לכתבה המלאה לחצו כאן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!