אוזני המן במילוי חלבה וריבת חלב
מתכון לבצק שמרים במילוי מקורי וממכר, לא רק לשונאי הפרג
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 29/02/12
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (35 מנות):
לבצק:
4 כוסות קמח, מנופה
30 גרם שמרים לחים (טריים)
3/4 כוס סוכר
2 חלמונים
200 גרם מרגרינה
1 כף גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
3/4 כוס מים
1 ביצה טרופה להברשה
למלית:
1 צנצנת ריבת חלב
1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
1/2 כוס חלבה, מפוררת
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: מערבבים את כל החומרים מלבד מים וביצה. לשים תוך הוספה הדרגתית של מים, עד קבלת בצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך לילה.
2 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
3 מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות. מברישים בביצה.
4 מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
5 להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!