אוכל
צילום׃ istockphoto

מצבריי פירות אביבי

גרסה משודרגת של המנה הכי פופולרית בפסח

רועי וולף | מצות אביב | פורסם 30/03/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

5 מצות שבורות לחתיכות קטנות (רצוי לגוון עם שלוש מצות רגילות ושתי מצות ביצים או מצות דבש)
1 כוס חלב
2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות – תותים, תפוחים, בננות, אגסים וכו'
2 כפות סוכר
חמאה לטיגון
אבקת סוכר
4 ביצים טרופות
2 גביעים שמנת חמוצה
מעט תמצית  וניל או מעט קינמון
קורט מלח

אופן ההכנה:

1.להניח את שברי המצה בקערה גדולה ולערבב עם החלב עד שייספג. להוסיף את הביצים, הסוכר, המלח, הווניל והפירות ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.2. לחמם מחבת טפלון על להבה בינונית, להמיס מעט חמאה. חשוב שהמחבת תהיה חמה לפני שמתחילים לטגן את המצבריי.3.לפזר כף גדושה מהתערובת על המחבת ובעזרת גב הכף ליצור עיגול בקוטר 10 ס"מ (אפשר להעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ אם יש אבל זה ממש לא חובה).4.לטגן כל מצבריי כ 2-3 דקות מכל צד עד שיזהיב.5.להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה.