אוכל
צילום׃ דרור כץ

הקובה של סבתא לפסח

מתכון לקובה על בסיס קמח מצה של השף מאיר דנון

מאיר דנון | | פורסם 30/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

8 מצות מפוררות
חבילת קמח מצה – 500 גרם
מים (לפי הצורך)
מלח
פלפל שחור

למילוי

250 גרם בשר בקר טחון
שני בצלים גדולים קצוצים
כמון
מלח
פלפל שחור
צנובר קלוי – לפי הטעם
30 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1 הכנת הבצק: בקערה משרים את המצה השבורה במים למספר דקות. סוחטים היטב את המים ומעבירים לקערה נקייה. מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ולשים לבצק. במידת הצורך מוסיפים מים עד לקבלת מרקם יציב וקשה אך לא יבש מדי.2. הכנת המילוי: במחבת מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ, כשמתרכך מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים כ 5-10 דקות. מתקנים תיבול ומצננים.3. הכנת הקובה: לוקחים נתח בצק בגודל של אגוז ומגלגלים אותו ביד לכדור, מחדירים במרכז הכדור את האצבע ויוצרים מעין כיסון בעל שוליים דקים בעובי של כ 2-3 מילימטר, במידת הצורך מרטיבים את האצבע (מומלץ לעבוד עם כוס מים על משטח העבודה). כשהכיסון מספיק גדול, מוסיפים את המילוי באמצעות כפית וסוגרים בעדינות: מרטיבים בעדינות את הסגירה בעזרת אצבע רטובה. מניחים את הכדורים במגש/צלחת עד סיום.4. חשוב להקפיד במשך ההכנה לכסות את הקובה והבצק במגבת לחה, כדי שלא יתייבשו.5. לפני ההגשה: מטגנים את הקובה למספר דקות בשמן עמוק – בתאבון.